Spira

Andlig inspiratör på besök

Harry Månsus, Brommadialogens grundare, är ute på riksturnè. I lördags besökte han Umeå och höll i en inspirationsdag om att hitta nya andliga vägar.

- Man behöver inte vara alkoholist för att delta i sinnesrogudstjänster, det räcker med att vara baptist, säger Harry Månsus och skrattar.

Baptistpastorn och författaren Harry Månsus har de senaste tio åren lyckats locka tusentals nya besökare till kyrkan med sina sinnesrogudstjänster.

Det är gudstjänster som bygger på tolvstegsrörelsens behandlingsprogram för alkoholister och missbrukare, samt på kristen själavårdstradition.

Tillsammans med sin fru Lea startade han Brommadialogen som ett slags nätverk för andliga sökare från hela landet. Deras verksamhet inspirerar idag församlingar inom både Svenska kyrkan och frikyrkan.

Ett 60-tal deltagare bänkade sig i lördags i Betelkyrkan till en grundkurs i andlighet med Harry Månsus. En inspirationsdag arrangerad av studieförbundet Bilda och bokförlaget Libris. Grundkursen bygger på hans nya bok Vägen hem och resan vidare.

Dela

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!