Spira

Favoritpredikant slutar

Den världskände amerikanske baptistpastorn Billy Graham, 83 år, funderar på att dra sig tillbaka efter 54 år i kyrkans tjänst. USA:s favoritpredikant lider nämligen av Parkinsons sjukdom.

I juni ska Graham predika på ett stormöte i Oklahoma city, men därefter är inga fler framträdanden inplanerade. Sjukdomen har gjort honom mer återhållsam i predikningarna, men det är inget som publiken lär märka skriver tidningen Dagen.

Billy Graham startade 1950 rörelsen Graham Evangelistic Organization, som numera leds av hans son Franklin. Trots sina 54 år som evangelist har Graham lyckats undvika kontroverser som drabbat flera andra predikanter. Han tilltalar fortfarande både den tredjedel av USA:s befolkning som kallar sig evangelikala och de som inte gör det.

Graham har i Gallupundersökningar blivit framröstad till en av världens mest beundrade män 45 gånger sedan 1955. Han hör till Time Magazines lista på 1900-talets hundra mest betydande personligheter. Storbritannien har hedrat honom med riddarorden och han har mottagit otaliga utmärkelser genom åren.

Dela

Billy Graham, baptistpastor

Bild:  

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!