Spira

Christer hör Guds röst

Christer Aronsson har hela sitt liv hört Guds röst. Första gången, sex år gammal, blev han så rädd att han kröp in under sängen.

Första gången Gud talade med mig var jag sex år gammal. Trots att min familj aldrig pratade om tro visste jag att det var Gud jag hörde. Jag minns inte vad han sa, men jag blev rädd och gömde mig.

Hela min uppväxt har jag hört Guds röst inom mig, men när jag var yngre vågade jag inte berätta om den. Jag var rädd att folk skulle tro att jag var konstig. Nu, när jag är mer mogen, tänker jag att de får tycka vad de vill. Rösten är en del av mitt liv.

En gång uppmanade Gud mig att ringa till en vän som jag kände ytligt. Det var hans fru som svarade och hon pratade med mig i två timmar. Det visade sig att de låg i skilsmässa och hon behövde någon att prata med.

Den gången fick jag svar på varför Gud hade skickat mig, men det är inte alltid jag får veta det. Så fort jag börjar tvivla och tycka att det är obehagligt brukar rösten tystna och komma tillbaka först efter en tid.

Vind från jetmotor

Den händelse som betytt mest för mig själv är när jag en kväll var ensam i Ersbodakyrkan. Jag skulle gå in i kyrksalen, men kände ett märkligt fysiskt motstånd. Känslan kan liknas vid att gå genom tjocka sammetsdraperier. Framme vid altaret kände jag en vind, kraftig som från en jetmotor. Vinden kom underifrån och gick genom kroppen och upp till taket. Känslan går inte att beskriva i ord. Jag bara stod där och fylldes av en enorm glädje. Jag tror inte att jag någonsin annars känt mig så lycklig.

Senast uppdaterad: 23 februari 2010

Dela

Jag skulle gå in i kyrksalen, men kände ett märkligt motstånd. Känslan kan liknas vid att gå genom tjocka sammetsdraperier. Framme vid altaret kände jag en vind, kraftig som från en jetmotor. Vinden kom underifrån och gick genom kroppen och upp till taket. Känslan går inte att beskriva i ord säger Christer Aronsson

Bild: Peter Lindegren

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!