Spira

Bild: Peter Lindegren

Ät upp i backen!

Vår kock Olov Degerman bjuder på en trerättersmiddag i backen. Krämig spenatsoppa, matiga pizzabullar och muffins till efterrätt. Familjen Gottnersson ger sig gärna ut i naturen, som de har runt knuten i Avaliden.

Kategorier: Recept 

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.

- Vi är verkligen ute året runt, säger Theres. Här har vi naturen nära, så det är enkelt med uteliv.

Tidigare bodde familjen på Ersboda, men trivdes inte särskilt bra. Kanske för att de är byabarn, uppväxta tillsammans i Granö.

- Det var inte så roligt när naturupplevelsen var att gå på en uppskottad cykelbana till Obs, berättar Theres. När vi fick chansen flyttade vi hit till Avaliden och här hör vi hemma.

Det råder en lugnare lunk än inne i staden och folk känner varandra och hjälps åt när det behövs. Barnen i byn är ute mycket och umgås lätt över åldersgränserna. Här är det skidåkning, fiske och bärplockning som fyller familjens uteliv, men de längtar efter en båt.

- Det vore härligt att åka med den från vår sjö Avan över till Tavelsjön, säger Theres.

När de vill leva lite enklare ger de sig iväg till en stuga som tillhör Samuels föräldrar. Där är det vattenhämtning och vedeldning som gäller - en skön avkoppling tycker de båda. Varken Samuel eller Theres tycker att det är något problem att ta med sig Emilia, snart 4 år, och Hilda, 8 månader, på några utfärder.

- Det kräver lite mer planering när det gäller mat och så, erkänner Samuel. Ska vi lite längre blir dessutom packningen fyra gånger så stor med barn!

Det är en devis som Samuel och Theres Gottnersson lever efter, och döttrarna Emilia och Hilda hänger med.

Senast uppdaterad: 5 april 2010

Dela

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!