Spira

Mässa med Eldkvarn

Konsert och mässa med Eldkvarn avslutar Tegs jubileumsvecka.

– Deras texter är helt sanslöst bra och i samklang med det som är kyrkans budskap, säger Larsa Rännar, präst och initiativtagare.

Lördag kväll blir det konsert med Eldkvarn i Tegs kyrka. 400 av de 600 biljetterna är redan sålda. Konserten gör det ekonomiskt möjligt att hålla en mässa på ”vanlig gudstjänsttid” på söndagen. Mässan Kärlekens törst innehåller Eldkvarns sånger och texter från Job och Psaltaren i Bibeln. Predikan blir meditationer av Larsa Rännar och en lärare.

– Jag hoppas att människor bara ska få njuta. Att de ska få ett lite annat anslag på sitt liv, säger Larsa Rännar.

Kärlekens törst handlar om längtan och törsten som driver människan framåt, törst på vatten, rättvisa och kärlek.

– Törst på alla livets områden. Det är ju fantastiskt! säger Larsa Rännar entusiastiskt och uppmanar folk att komma i tid till gudstjänsten. När mässan hölls i Ängelholm i söndags var kyrkan fullsatt redan en timme innan utsatt tid.

Gudstjänsten spelas in av Sveriges radio P1 för att sändas 15 februari.*

> Överlåtelsebön

Gud, Mitt hjärta slår

vem är jag

vad är jag för människa

skulle en sån som jag bli insläppt i himlen

jag har brutit nästan alla din bud.

känns som jag faller ur nådens hand.

Gud låt mig falla i den.

Gud se mig, hör mig här i ditt hus

Hjälp mig att hålla huvudet högt

Amen

Ur mässan Kärlekens törst

* Uppdaterad: 090205

Dela

Eldkvarn besöker Tegs kyrka lördag och söndag

Bild:  

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!