Spira

Pjäs om Gud för skolbarn

En pjäs om Gud, mening i livet och döden. På lördag har Ögonblicksteaterns pjäs Nu är du Gud igenpremiär. Sedan blir det turné på skolor runt om i Västerbotten. Regissör är Johanna Salander.

Vad handlar pjäsen om?

− Att vi bakom våra fördomar egentligen är ganska lika. Om vi bara vågade möta varandra skulle vi kanske upptäcka en god vän. Den handlar också om vårt behov av mening i livet och behovet av samtal om varför vi finns till.

Vilka riktar sig pjäsen till?

− Barn från årskurs fyra till sju. Pjäsen tar upp existentiella frågor, som barn i den ålder är upptagna med, om döden, meningen med livet och rädsla för vad som händer sen.

Vad vill ni få för reaktioner?

− Jag hoppas att pjäsen ska väcka funderingar, så både barn och vuxna kan gå hem och prata om vad Gud är och om Gud finns. Jag hoppas också att barnen ska tycka om personerna i pjäsen och känna igen sig i dem. Att de ska känna sig stärkta av att personerna inte passar in i mallen om hur man ska vara, men ändå är smarta och schyssta.

Hur har du förberett dig?

− Jag har läst ganska mycket om olika religioner och besökt Allhelgonakyrkan i Stockholm, där många går som kallar sig ateister. Jag har också träffat barn och pratat med dem om frågorna i pjäsen.

Läs mer om pjäsen på Ögonblicksteaterns hemsida

Dela

Johanna Salander är regissör på Ögonblicksteatern

Bild: Helena Andersson Holmqvist

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!