Spira

En nyvigd diakon till Umeå

Tio personer vigdes igår till präst eller diakon i Luleå stift. En av diakonerna är Maria Ynderdahl som börjar jobba i Umeå stads församling.

Söndag den 7 juni vigdes sex personer till präster och fyra till diakoner i Domkyrkan i Luleå. Stiftsdiakon Kerstin Lundmark påminde de nya diakonerna om uppdraget.

”Ni diakoner ska stödja de som är i kroppslig och själslig nöd. Ni ska leva som Kristi tjänare, försvara människors rätt, uppmuntra och frigöra människor, så att Guds kärlek blir synlig i världen.”

Första året arbetar de nyvigda under handledning i utsedda församlingar. Maria Ynderdahl är den enda nya som kommer till Umeå, närmare bestämt Umeå stadsförsamling. Hon har tidigare vikarierat i församlingen som diakoniassistent.

Dela

Diakon- och prästvigning 7 juni 2009 Luleå:(fr.v.) Diakonerna; Annika Gran, Ulrika Vedin, Maria Ynderdahl, Gunilla Vahlberg Isaksson, biskop Hans Stiglund, och prästerna; Linnéa Norberg, Jonas Ahlforn von Beetzen, Kristina Flinkfeldt, Anna-Karin Jonsson, Luisa Forsberg och Rickard Borgenback. Stefan Gran korsbärare och Lars Öberg EFS missionsföreståndare i Norrbotten.

Bild: Håkan Sjunnesson

Maria Ynderdahl, diakon i Umeå stadsförsamling

Bild: Håkan Sjunnesson

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!