Spira

Bjuder på Fairtradefika

Varmt kaffe i blåsten och en bit god choklad i dubbel bemärkelse. Svenska kyrkan deltar i Fairtradechallenge på Rådhustorget.

Onsdag den 27 oktober blev många svenskar blivit bjudna på gratis kaffe.

Svenska kyrkan finns med bland organisationer, affärer och konsumenter som anmält sig till utmaningen att den 27 oktober bjuda så många som möjligt på gratis fairtradeprodukter. Församlingarna byter av varandra på Rådhustorget.

Martin Stennek och Niklas Smed sa inte nej till en kopp. De går båda på Dragonskolan som också deltar i utmaningen idag.
- Vi har alltid rättvisemärkt kaffe på skolan, säger Niklas Smed, elev på El-programmet.
- Jag vill ha fler rättvisemärkta produkter att välja på, Rättvisemärkt Cola är till exempel inte lika god som vanlig. Den 70-procentiga chokladen däremot är alltid lika god, säger Martin Stennek, som går Barn- och fritid.

Dela

Martin Stennek och Niklas Smed deltar i Fairtradechallenge, när de bjuds på fairtrademärkt kaffe av Svenska kyrkan på Rådhustorget.

Bild: Erika H Magnusson

Fairtrade-utmaningen

Under två veckor uppmärksammas försäljningen av Fairtrade produkter extra mycket.

Onsdag den 27 oktober deltar sju anmälda Umeå-lag i Fairtradechallenge, då det gäller att få så många som möjligt att fika rättvisemärkta produkter. Bland lagen finns Dragonskolan och Svenska kyrkan som bjuder på rekordlång kaffepaus på Rådhustorget.

Rättvisemärkt heter numera Fairtrade även i Sverige.

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!