Spira

Hoppas på kyrkstugan vintertid

Friluftsmänniskan Lena Forsberg har många järn i elden och ser fram emot sin andra mandatperiod som ordförande i Ålidhems kyrkoråd. Drömbeslutet vore att få bygga ut verksamheten vid Nydalasjön.

Kategorier:   Förtroendevald 

De förtroendevalda som röstades fram i höstas är på plats. Möt de sex ordförandena i kyrkoråden. Först ut i Spiras artikelserie är Lena Forsberg, Ålidhems församling. Spira träffar Lena Forsberg inne i själva kyrkorummet i Ålidhemskyrkan.
- Det är mitt favoritrum. Det är ljust och förmedlar lugn, och altartavlan är vilsam, säger hon.

Till vardags arbetar Lena Forsberg som avdelningschef på Ålidhems hälsocentral. Kyrkopolitiken har hon varit engagerad i så länge att hon inte minns när det började. Hon påbörjar just sin tredje mandatperiod i Ålidhems kyrkoråd, den andra som representant för Posk och ordförande.
- Det är roligt att vara med där man kan påverka. Som ordförande och med i arbetsutskottet har jag större möjlighet till det.

Ser framemot dialog
Att ge barn och ungdomar möjlighet att lära känna kyrkan är en av de frågor som ligger henne varmast om hjärtat. Den verksamheten är också nödvändig för att kyrkan ska få nya medlemmar.

- Ålidhem är ännu en växande församling, men vi vet att det kommer sämre tider. Det ser jag fram emot med oro - var ska vi börja ta bort verksamhet? undrar Lena Forsberg.
En annan framtida utmaning är moskén som ska byggas granne med Ålidhemskyrkan.
- Det blir spännande att få till en dialog!

Ett drömbeslut för Lena vore att starta en året-runtverksamhet i Kyrkstugan vid Nydalasjön.
- Många kommer till området även vintertid, och kyrkstugan skulle kunna vara en samlingspunkt.

Lena Forsberg är själv en friluftsmänniska, och tar gärna en tur i skidspåren hemma i Innertavle. Hon är också engagerad i byns EFS-förening och i nykterhetsrörelsen.
- Det har jag varit ända sedan tonåren. För mig handlar det om att stå på de svagas sida, det som jag också ser som kyrkans uppgift.

Dela

Bild: Peter Lindegren

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!