Spira

Vill se kyrkan på Facebook

Glenn Sjöström, ny ordförande i kyrkorådet i Umeå landsförsamling, brinner särskilt för kyrkans ungdomsarbete. Drömmen vore att kunna erbjuda alla konfirmationsalternativ gratis.

Kategorier:   Förtroendevald 

Glenn Sjöström (S) är ett styrelseproffs efter flera år i kommunens fritidsnämnd, olika idrottsföreningar och som sektionsordförande i Svenska kommunalarbetareförbundet. Men inom kyrkopolitiken känner han sig ganska färsk.

- Det här är min andra mandatperiod i kyrkorådet, och min första som ordförande. Jag håller fortfarande på att lära mig om de olika verksamheterna och går på studiebesök, berättar Glenn Sjöström.

Trots det är han på det klara med vad som ligger honom varmast om hjärtat - ungdomsarbetet.

- Det är en utmaning att få fler ungdomar att upptäcka Svenska kyrkan, att de ska få känna gemenskapen och att de behövs.

Guidar i Backens kyrka

Hans drömbeslut vore att göra alla konfirmationsalternativ gratis, så att ungdomarna kan välja fritt, oberoende av föräldrarnas plånbok.

En utmaning Glenn Sjöström ser för kyrkan i framtiden är att synas mer. Han tycker kyrkan är dålig på att visa den verksamhet som faktiskt finns.

- Jag tror att webben skulle kunna användas mycket mer, till exempel att församlingen lägger upp en grupp på Facebook.

En annan dröm han har är att flytta de två kyrkstugorna vid Backenvägen ner till kyrkan.

- Det här är Umeås vagga, men det tas inte tillvara idag. Jag skulle vilja utveckla området till en kulturhistorisk miljö.

Nu till sommaren har Glenn Sjöström bråda dagar med ett av sina stora fritidsintressen - trädgården. Han kommer också att befinna sig i Backens kyrka, som guide liksom övriga kyrkorådsledamöter.

- Kyrkan är öppen varje dag hela sommaren. Jag har aldrig guidat förr, så det blir att läsa på!

Dela

Bild: Peter Lindegren

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!