Spira

Frimärken från brev och Spiras korsordslösningar lämnas med kyrkoförvaltningens övriga frimärken till Individuell Människohjälp. Bild: Peter Lindegren

Ett brev betyder så mycket

Visst får du fortfarande ett och annat brev den gamla, hederliga vägen i din brevlåda? I semestertid brukar i alla fall några vykort leta sig fram. Läs, njut och lämna sedan in dem till IM:s butik i Umeå. De älskar nämligen frimärken!

- Vi säljer dem till samlare och pengarna går till utvecklingsstörda barn i Amman i Jordanien, berättar Sonja Alander, som är ansvarig för affären. Det är ett väldigt jobb med att klippa bort alla märken!

Vill du ha kvar kortet eller kuvertet, kan du själv klippa bort frimärkena. Klipp med en kant runt på sju millimeter, så att tandningen säkert är kvar. Värt att tänka på är att vykort från 1970 och tidigare ofta är mer värda hela.

Frimärkena skickas från IM-butiken till Nora där de sorteras och läggs i påsar till försäljning. Barnen i Amman får mat, omvårdnad, träning och skolundervisning - inte illa för några begagnade frimärken!

Senast uppdaterad: 26 maj 2010

Dela

Mer om Återbruk

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!