Spira

Hockey och popcorn i soffan

Teven står på i lägenheten på Ålidhem.
Maha Jamal och Muhammed Elameen missar inte gärna en hockeymatch. Påminner mobilen däremot om en match nattetid, får
Muhammed se själv.

- Jag gillar hockeyn för den är så snabb, hur är det möjligt åka så fort på så smala skenor? Hockey är en sport med mycket spänning och inte så mycket bråk, säger Muhammed Elameen och tillägger:
- Om man jämför med till exempel karate.Invandrare som studerar svenska möter ofta Umeås föreningsliv för första gången på Umeå arena. De delar på några eftertraktade gratisbiljetter till Björklövens matcher.

- Björklövens spelare saknar något i sitt samspel, kanske är de inte bekväma tillsammans. Om det fungerar ska de hitta varandra omedelbart som en melodi, säger Muhammed och vi konstaterar att svenskarna gjort ett mål i Channel one cup-matchen på tv.

Maha Jamal har inte provat åka skridskor och planerar inte att göra det. Hennes sport är simning. I Bagdad simmade hon gärna på badhus och
i Eufrat eller Tigris.

Muhammed har provat skridskor men tyckte det var jättesvårt och ler åt minnet.- Kanske kan jag ha skridskor på händerna också och starta en ny sport? säger han och skrattar.

Biten av cykel

På tv:n har Sverige förlorat mot Ryssland, men Maha och Muhammed tar det inte så hårt.

Muhammed berättar att han nyligen grundade Västerbottens internationella cykelförening, efter att ha blivit biten av cykling på senare tid. En diabetesdiagnos för ett halvår sedan, fick honom att helt lägga om sina matvanor och börja cykla. Träningskort på iksu var för dyrt, men cykel hade han. Han gick ner 27 kg och blev fri från diabetes.

- Något kilo har jag nog förlorat bara genom att se spännande hockeymatcher, skrattar Muhammed Elameen.Dieten till trots, en skål popcorn är nästan obligatorisk då Maha Jamal och Muhammed Elameen ser på hockey.

 

  

Senast uppdaterad: 28 februari 2011

Dela

TV - soffan är en självklar plats vid Olympiska spel.

Bild: Björn Wanhatalo

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!