Spira

Nr 4 2010

Såg ödla bli vändpunkt
Jobbar gratis som straff
Öva dig i tacksamhet


Innehåll

 

"Vår förening är som en familj"

Minst fyra gånger i veckan studsar systrarna Jenny och Shanie Jassu igång en orange boll. De har träning eller är tränare själva, eller så tar de sig till basketplanen för spontana matcher i timmar.

Inledare: "Våga vara vettig vuxen"

Vi såg åt varma mackor med tonfisk när jag sov över. Hon lärde mig spelet "Nya finans" och bara sju år gammal fick jag passa hennes bebis.

 

Jobbar i kyrkan som straff

De städar, flyttar stolar och rensar rabatter. Gratis. Som straff.
- Alla är värda en andra chans. I vissa fall även en tredje eller fjärde, säger Rasmus Bergström, som varit handledare för ett 20-tal personer som gjort ungdomstjänst i Tegs kyrka.

 

Söker vettiga vuxna

I lokaltidningarnas nyhetsnotiser läser vi rader som: »En 16-årig pojke dömdes till 40 timmars ungdomstjänst.«
Men sen då?

Bilder av tacksamhet

Vad är du tacksam över? Stina Nordin samlade på bilder av tacksamhet under sommaren.

 

Tacksamhet kan tränas

Att säga »tack« gör inte bara någon annan glad. Den som känner tacksamhet är lyckligare, mår bättre och lever längre än andra. Till viss del beror förmågan på gener, men tacksamhet kan också tränas upp.

 

Massage ger råg i ryggen

Gunnar Hägglund försöker bortse från en människas livssituation och se personen bakom. I många år gav han massage i sitt arbete som socialarbetare. I höst startar han mobil massage, med
mottagning i en husvagn.

 

Alla kan fika på folkkafé

Är du allergisk, men förtjust i godsaker? Då rekommenderas ett besök på Tegskyrkans Folkkafé. Här kan du varje tisdag eftermiddag få ditt lystmäte på kladdkaka och annat gott tillgodosett.

 

Vardagstankar: Toamannen i min spegel

Ibland kommer man inte undan sin toarulle. Men ofta kan man göra något. Vardagstankar av Anton Marklund.

 

I do, I do, I do, I do, I do

Kyrkklockorna ringer, orgeln spelar Mendelsohns brudmarsch och brudparet vandrar fram längs mittgången. En typisk vigsel i Backens kyrka, men den här lördagen är de fem.

 

Konfa + Holmön = sant

I början av sommaren fylldes Prästgården med sommarens konfirmander som skulle tillbringa en och en halv vecka här på Holmön.

 

Baksidan: Parafras på Picasso

Psaltarpsalm 150 med uppmaningarna att prisa Gud på alla tänkbara sätt - är något av en röd tråd i Lena Wåhlins målningar.

 

Lösning på kyrksafarin

Gör en utflykt och leta detaljer. Vilken bild hör till vilken kyrka? I Umeå och Vännäs finns drygt 20 kyrkor och kapell att välja bland.

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!