Spira

Fia Filipsson med dottern Alicia Bild: Peter Lindegren

Tisdagar är veckans höjdpunkt

Att träffa andra tonåringar med barn är viktigt för Felicia Hauer, Anna Norberg och de övriga som går på Ung förälder. Deras andra kompisar har så mycket annat än småbarnsliv att tänka på.

Några föräldrar är ute och söver sina barn i vagn. Ett par mammor pysslar med scrapbooking, det ska bli fotoalbum och gratulationskort. Två pappor spelar biljard i rummet intill.

Felicia Hauer sitter med dottern Kellie på en stor matta tillsammans med Anna Norberg och hennes son Benjamin. De två niomånaders-bebisarna utforskar några leksaker.

- Vi unga har mer gemensamt med varandra än med äldre föräldrar. Vi tänker likadant och har samma frågor. Mycket handlar om att få pengarna att räcka till, säger Anna Norberg.

Felicia Hauer är också glad över att få umgås med andra unga mammor och pappor.

- Det bästa med gruppen är att vi alla finns till för varandra, säger hon. Vi tittar till varandras barn om någon måste gå på toa eller så. Ledarna hjälper alltid till och ger stöd om det behövs, men de respekterar också om vi inte vill prata.

Carolin Magnusson slår sig ner med sin nyvakne Matheo.

- Även vi föräldrar får mycket, inte bara barnen, tillägger hon. Som när vi hade spadag och provade ansiktsmask och manikyr. Jag blir glad av att vara här.

Hittat hit via bloggar

Anna, Felicia och Carolin ser tisdagseftermiddagarna i församlingsgården som veckans höjdpunkt och önskar att det skulle vara öppet fler dagar.

- På kort tid har vi lärt känna varandra bra. Att vara här har även gett mig ytterligare kontakter
i kretsen av unga föräldrar, säger Anna.

Deltagarna hittar hit via varandra och varandras bloggar. I sommar åker gruppen till Munkviken på läger och målet är att Ung förälder ska vara igång även under semestertider.

Mammorna sätter barnen i babystolar och de små blir otåliga när de förstår att det är mat på gång. Matheo får hemgjord köttfärssås och spagetti med lite banan på varje sked.

- Han kan äta banan till allt, säger pappa Simon Skebrant.

Det doftar gott från köket där några börjat laga en thailändsk gryta. Föräldrarna äter alltid tillsammans innan de skils åt. I dag är deltagarna med och kockar, annars sköts matlagningen mest av ledarna Maria Hammarström, Therese Ferngren eller Fredrik Lundberg.

Senast uppdaterad: 26 maj 2010

Dela

"Scrapbooking är riktigt nice. Jag gör lite varje tisdag" säger Carolin Magnusson, mamma till Matheo. Mitt emot sitter Felicia Hauer.

Bild: Peter Lindegren

Det doftar gott från köket, idag serveras det thailändsk gryta.

Bild: Peter Lindegren

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!