Spira

Baker's Cottage släpper skiva

Erik Wäcklén och Marcus Olsson har i många år kompat andra. Nu släpper deras band Baker's Cottage egna skivan Filter. Releasespelningen på Grisbackakyrkan var välbesökt och på Kulturnatta är det spelning i Umeå stads kyrka.

- Låtarna är ihopsamlade under hela vår livstid som band och även före, en dokumentation över vad vi gjort. Som det kan bli första plattan. Att vi tagit med covers beror inte på att vi inte har eget material, utan på att dessa också blivit viktiga i vår repertoar och vi gör dem på vårt eget sätt, säger Erik Wäcklén, som är musiker i Grisbackakyrkan.

Så gör de också på skivan Filter i en blandning av folkmusik, jazz och blues med en kärna av pop.
-  Det är lättillgängliga melodier med beat, säger Erik.

Marcus saxofon och Eriks gitarr får ta sina platser och mötas på de tretton spåren, varav sju är egna verk och övriga är covers av bland andra U2 och Robyn.

-  "Be mine" går alltid hem. Det är mycket igenkänning även om vår version är utan sång och vi bara är två som spelar.

Duon har spelat en hel del med sångerskan Liza L Lundkvist som är gäst på tre av låtarna, däribland en Joni Mitchell cover.

 

Repar i bagarstuga

Namnet kommer av att de ibland repar i en bagarstuga när de inte har spelningar på folkmusik- och jazzfestivaler, doktorspromoveringar, konserter eller fester. De började för fyra och ett halvt år sedan och nu var det hög tid att göra en skiva.

- Det var nästa steg. Folk har frågat efter en och vi har bara kunnat hänvisa till en facebooksida med demos:ar, säger Eric Wäcklén.
Båda har också före Baker's Cottage skrivit musik under många år och spelat tillsammans med en rad musiker och artister.

- Det här projektet har varit viktigt för oss båda, vi har båda velat satsa. Det har varit roligt. Den här gången kan vi inte skylla på någon annan. Vi har det hela i våra egna händer och får kontrollera allt. Men det är mycket mer jobb än att kompa andra.

Releasekonserten i Grisbackakyrkan blev fullsatt.
- Det var bra med tanke på att vi konkurrerade med en VM-final i hockey, säger Erik Wäcklén.

Baker's Cottage har sedan skivan släpptes också hunnit med spelning och signering av skivor på Burmans och under Kulturnatta spelar de som förband till Jennie Abrahamson i Umeå stads kyrka.

 

Dela

Baker's cottage består av gitarrist Erik Wäcklén och saxofonist Marcus Olsson. Nu släpper de sin första skiva.

Bild: Johan Gunséus

Kulturnatta 2011

I Umeå stads kyrka

kl 18.00 Lisa goes wild and crazy
Orgelimprovisation med filmtema. Disney och Star Wars. Lisa Eriksson, organist. Eldartisterna Mireney och Firefly
med Jennie Abrahamson. Förband Baker's Cottage.

Kl 20.00 Konsert

Kl 22.00 Taizémässa

Kl 24.00 Completorium
Stillsam andakt och bön inför natten. Teresia Derlén, Lisa Eriksson och Mikael Åström

Baker's cottage spelar även kl 15.00 vid Burmans musik

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!