Spira

En pedagogisk klassiker. Foto: Fredrik Karlsson Bild:  

Baka, baka Bibelkaka

Bibelkakan är en pedagogisk klassiker. Denna version är hämtad ur boken "Kyrkkaffe" (Libris).

Receptet bygger på 1917 års bibelöversättning där det för ingrediens nummer två står att vattnet blev sött.

Vispa

3 st Jeremia 17:11 (ägg)

1,5 dl Andra Moseboken 15:25 (socker)

1 msk Första Samuelsboken 14:25 (honung)


Hacka

1,5 dl Nahum 3:12 (fikon)

1,5 dl Fjärde Moseboken 17:8 (mandel)


Blanda med

0,75 dl Domarboken 5:25 (gräddmjölk)

2 msk Domarboken 4:19 (vatten)

3 dl 1 Första Konungaboken 4:22 (vetemjöl)

1 tsk Amos 4:5 (bakpulver)

1 nypa Tredje Moseboken 2:13 (salt)

1 tsk Krönikeboken 9:9 (kryddor, ex ingefära, nejlika, kanel)


Grädda kakan i smord och bröad sockerkaksform i 175 grader i cirka 40 minuter.

Senast uppdaterad: 1 november 2012

Dela

Vårt dagliga bröd

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!