Spira

Monica och Nils-Åke Sandström tipsar övriga i bokcirkeln om läsvärda böcker. Bild: Peter Lindegren

Boktips från Tavelsjö

De läser och träffas till Bokcirkel i Tavelsjö församlingsgård. "Jag lutar åt Gud" och "Grabben i kuvösen bredvid" är två böcker de tar upp i dag.

Ceris Grehn och Vera Eriksson är förtroendevalda i Tavelsjö och sköter bokbordet i församlingsgården. De nappade på Aune Karlssons idé om en bokcirkel. I dag är de nio med cirkelledare Maj-Britt Näslund som ses och turas om att berätta om vad de läst, rekommenderar − eller mer ovanligt, avråder ifrån.

I höstas avslutade de med ett bokkafé, där de sålde och berättade om böcker och hade musikunderhållning. Så gör de även i år.

Ceris Grehn om "Jag lutar åt Gud", en samling krönikor av Tomas Sjödin

- Jag lånade den av Kerstin i bokcirkeln. Det är bra, lättlästa kåserier. Bra att läsa en i taget om kvällarna. Den tycker jag vi köper in.

 

Nils-Åke Sandström tyckte om "Att ta ansvar för Gud" av Ylva Eggehorn

- Det är ingen lättläst bok som man läser för att få veta slutet, utan för att få svar på frågor man ställs inför. Dietrich Bonhoeffer och Etty Hillesum ställs inför samma livsfrågor. Är det till exempel rätt att samarbeta med nazisterna för att rädda några judar men samtidigt vara med och bestämma vilka som ska avrättas?

 

Monica Sandström om "Grabben i kuvösen bredvid" av Jonas Helgesson

- Den var lättläst och bra. Jonas, som är föreläsare, ståuppare och gift, beskriver sitt livs resa med cp och hur han velat leva oberoende. Han är så positiv att det smittar av sig.

 

Sylvia Naréus har läst romanen "Tusen olevda liv finns inom mig" av Tomas Sjödin

- Pastor Bengt Ericssons har hamnat i en »andlig kallbrand« och måste rymma från vardagen en tid. Till församlingen lämnar han en lapp på predikstolen, där det står att han återkommer femtonde söndagen efter trefaldighet om de vill. Jag blev nyfiken på författaren Birger Norman som ofta citeras.

 

Maj-Britt Näslund om "Drabbad av det oväntade" av Elisabeth Sandlund

- Elisabeth, som ser sig själv som ointresserad av livsfrågor, beskriver hur hon plötsligt drabbas av Gud när dottern Ulrika ska konfirmera sig. Elisabeth går fram till nattvarden för att inte göra dottern besviken.

Senast uppdaterad: 31 maj 2012

Dela

Vera Eriksson tyckte om "Någon att lita på" av prästen Ulrika Stigberg och läser ett stycke högt om en tupé på villovägar.

Bild: Peter Lindegren

Cirkelledare Maj-Britt Näslund

Bild: Peter Lindegren

"Tusen olevda liv finns inom mig" av Tomas Sjödin.

Bild: A A

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!