Spira

Inledare: Tandtråd, träning och samla på wow

Spiras redaktör övar sig i att meditera. Det går så där. "Första dagen blev det inget av. Andra kvällen googlade jag appar för meditationsklockor dubbelt så länge som jag satt på kudden. "

»Min rumpa ska ner på den kudden varje dag.«
Äntligen ett konkret tips på hur jag ska få till en dos daglig meditation. Så häromdagen bestämde jag mig för att göra citatet från den erfarna meditationsledaren till mitt. Inga krav eller bortförklaringar.

Just do it. 

Första dagen blev det inget av. Andra kvällen googlade jag appar för meditationsklockor dubbelt så länge som jag satt på kudden. Tredje kvällen satt jag en kvart innan en telefonförsäljare ringde.

Men det gör inget. Jag fortsätter att öva.

Höstens första Spira har temat Andlig friskvård. Och ja, jag vet att det kan kännas nog med tandtråd, knipövningar, att äta vettigt och träna. Men även insidan behöver sitt. En person som känner hopp, harmoni och helhet mår bättre. Och det går att träna på, påpekar forskaren Cecilia Melder. Meditation är ett sätt. Samla på upplevelser som ger wow-känsla ett annat. »Förundran är gratis och så lätt att självmedicinera!« tipsar Cecilia.

Dessutom blir det pilgrimsvandring i Röbäck och en introduktion till Ignatius av Loyola, soldaten från 1500-talet som skapade andliga övningar som återupptäcks i dag.

Är du ny i stan? Missa inte våra 17 tips på vad som händer
i Umeås kyrkor. Fika billigt, sjung i kör eller hjälp barn med läxor.

Senast uppdaterad: 6 september 2012

Dela

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!