Spira

Kicki Hedlund delar gärna med sig av berättelsen om när hennes liv tog en ny vändning. Bild: Stina  Nordin

Kicki samlar vittnesbörd i blogg

Kicki Hedlund delar gärna med sig av berättelsen om när hennes liv tog en ny vändning. Påsken 2007 startade hon en vittnesbördsblogg.
- Jag tror att det betyder mycket för alla att höra vittnesbörd. Gud blir levande för de som lyssnar.

Hon gick inte upp ur sängen, såg ingen väg ut, vet inte om det gick en eller flera dagar. Hon hade genomgått sin andra separation, var fysiskt nerkörd. Det var hon och mörkret.

- Jag tänkte, låt mig dö, minns Kicki Hedlund.

När hon låg där kom hon att tänka på bibelordet hennes personlige tränare gett henne. Sök först hans rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också och hon såg en blomma i ett strålande ljus.

- Det var som att någon sa: Kicki fokusera på det där ljuset, så kommer det att gå bra. Jag kände att jag inte längre var ensam och fick kraft. Jag gick fram till pappas konfirmationsbibel och upplevde att texterna talade till mig och att de handlade om mig.

 

Flydde hemmet som 16-åring

Genom livet hade Kicki Hedlund burit med sig en sorg efter sin lillebror som dog då hon bara var fyra år. Hemma pratade de aldrig om varken honom eller döden. Efter dödsfallet började Kicki gå i söndagsskola, kyrkan blev en trygg plats för henne.

- Jag vet att Gud hjälpte mig också som barn. Jag bad ibland intensivt om hjälp och fick bönesvar.

Men hon flydde hemmet redan som 16-åring då hon blev ihop med sin första man.

- Pappas alkoholism bidrog till att jag flyttade och började träffa killar tidigt.

Hon kom med i ett gäng där de drack mycket. Några höll på med droger och kriminella saker, men själv blev hon aldrig indragen.

- Ingen i min bekantskapskrets var kristen. Förutom ett par i vår föräldragrupp som erbjöd sig att vara värdpar på vårt bröllop. Det värmde gott i hjärtat, annars brukade de flesta ha nog med sitt.

Hon och hennes första man höll ihop i tolv år och fick tre barn tillsammans.

 

Personlig tränare utstrålade Gud

Efter separationen och mötet med sin andre man flyttade Kicki till Umeå och startade företag. Några riktigt jobbiga år följde med sjukdomar och funktionshinder i familjen, hennes hälsa raserades och hon försökte komma i form med hjälp av en personlig tränare.

- Vi började prata om livet. Jag var förvånad över att han som var så mycket yngre kom med så kloka saker. Han utstrålade något jag inte kände igen. I efterhand har jag förstått att det var Gud.

Hon blev överraskad när han berättade att han var kristen. Hon hade en föreställning att bara trista grå människor var kristna.

 

Livet förändrades

Så blev det konkurs och skilsmässa igen. Dagarna när Kicki inte kunde gå upp ur sängen avslutades otippat med att hon mötte Gud.

- Men det vände inte på ett bräde utan var, och är, en kamp. Jag landar alltid i samma bibelord »Sök först Guds rike...«

Kicki Hedlund upplever att möten med människor och Gud genom livet ledde till att hon blev kristen.

Andra märkte att hon förändrades.

- Jag är mycket öppnare. Med Guds hjälp och människors stöd har jag vågat sådant jag aldrig trott, som att vara träningsinstruktör. Mina barn känner en ny trygghet.

Tidigare levde Kicki ett vanligt Svensson-liv med alkohol på storhelgerna. Som kristen ville hon bli nykterist, men saknade sociala sammanhang utanför krogen. Nu finns hon med i ett nätverk som skapar sådana kring nykterhet, kristen tro och fysisk aktivitet, ett exempel är singelträffar.

- Fokus ligger på bön och andakt. Vi har roligt tillsammans och det gör att människor vågar öppna sig. Vi vill riva ner fasaden att alla är perfekta, delad börda är lättare att bära.

2007 blev Kicki kraftigt berörd av en predikan och startade Vittnesbördsbloggen.

- Vittnesbörd behöver inte handla om stora saker. Jag hörde någon berätta om hur Gud fick honom att byta fokus under en löptur.

Med bloggen vill hon »ge fler möjlighet att tacka ja till ett evigt liv i himlen som Bibeln säger.« Det länkar också tillbaka till barndomen och sorgen hon inte fick bearbeta efter sin bror.

- Några år innan jag blev kristen blev jag fri från dödsskräcken. Tidigare kunde jag bara föreställa mig ångest efter döden. Jag började tro att det finns något sedan som är ännu bättre än livet här och nu.

> Vittnesbördsbloggen

Senast uppdaterad: 29 mars 2012

Dela

– Min pappas konfirmationsbibel är min absoluta favorit. Det är en översättning från 1917, säger Kicki Hedlund.

Bild: Stina  Nordin

Spira om: Vittnen

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!