Spira

"Jesus har Gud låtit uppstå, och vi kan alla vittna om det" Apostlagärningarna 2:32 Bild: Spiras redaktion

Tovade cd-omslag i ull

Marie Andersson i Röbäck har torrtovat bilden på cd-skivan "The Miracles omslag" som fotats för Spiras baksida.

Under Tegs församlingsresa till ön Iona utanför Skottland fick Marie frågan om hon kunde tänka sig göra omslaget till cd-skivan The Miracle. Frågan kom från kyrkomusiker Richard Öberg, som skrivit ledlåten med samma namn och initierat cd:n med påsktema som nu säljs till förmån för fastekampanjen.

- Jag är tacksam att jag fick frågan och det har varit mycket roligt att få vara en del av ett sådant projekt som faktiskt gör gott för andra, säger Marie.

Skaparintresset har Marie Andersson börjat utforska under senare år.

- Tidigare har jag aldrig trott mig vara förmögen till sådant. Jag provade först lite på retreater och har sedan vågat testa olika saker, först mest foto.

 

Torrtovade hel lördag

I höst fick Marie Andersson också möjlighet att gå Skaparlust på Vindelns folkhögskola. Efter att ha hört berättelsen om hur låten The Miracle blev till och levt med musik och text en period, gjorde hon tavlan i ull på en retreat i Tavelsjö.

- Jag satt hela lördagen och torrtovade. Bilden bara växte fram. Efteråt kände jag att jag fått med det jag själv läser in i texten. Det var viktigt för mig att även Richard Öberg skulle känna igen sin känsla av låten och det gjorde han.

På bilden syns människan i form av en ängel, som ett barn ta emot tron, kärleken och nåden från Gud/Jesus - den större ängeln.

Senast uppdaterad: 29 mars 2012

Dela

Marie Andersson

Bild: Peter Lindegren

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!