Spira

Alice, Jenny och Thea Hansson är trillingar. Jenny och Thea är enäggstvillingar. Bild: Malin Grönborg

Triss i treåriga tjejer

Alice, Thea och Jenny är trillingar på tre år, med rött hår. Thea möter i dörren tillsammans med mamma Sandra Lindahl i huset som ligger naturskönt utanför Tavelsjö.

Thea håller upp händerna och visar sina nymålade naglar. Alice och Jenny tittar nyfiket fram.

Det visar sig snart att alla tre har fart i benen, minst en är alltid på språng. Rundorna går mellan vardagsrummet och det stora köket med köksön som är rolig att ta svängen runt.
Rätt vad det är har Thea hittat en skateboard. Alice plockar fram en cykel och plötsligt har alla cykelhjälm och trafiken tilltar.

Det ser inte ut att vara första gången Thea hanterar skateboarden, snart vill även Alice ha den... Och Jenny på samma gång. Mamma får ställa undan den igen.

Intresset för fortskaffningsmedel är alltså ett tema, men utspelar sig oftast utomhus. Förutom skateboard eller cykel åker tjejerna gärna fyrhjuling, traktor och vintertid bob, stjärtlapp och skoter. I vintras testade de, trots sina unga år, att åka slalom i både Tärnaby och Vindeln. Inga problem, försäkrar mamma Sandra Lindahl som själv gärna åker snowboard.

 

"Han kommer att älska den"

På bordet i det stora köket ligger en vaxduk och några färglagda smurf-målarbilder. Jenny har satt sig för att rita.
- Den här är till pappa. Han kommer att älska den. Det är gammelsmurfen, säger hon och drar de sista strecken i rött och grönt.

Alice uppmärksammar fotografens stora kamera och säger att hon ska bli fotograf då hon blir stor. Så kommer pappa Tobias Hansson hem och tjejerna rusar i hans famn.

Först i vecka 18, vid ultraljudet, fick han och Sandra överraskningen att det var tre små på väg.

- Min känsla hade hela tiden varit att de var fler än en, men inte att de var tre! 

De känner inte till några trillingar i släkten. Däremot tvillingar några generationer tillbaka.

 

Inte oroliga trots kuvös

Sandra och Tobias hann knappt smälta nyheten i tio veckor. Sedan blev Sandra inlagd eftersom Thea inte fick den näring hon behövde. Tjejerna fick därför komma ut redan vecka 28. De låg i kuvös och två av dem hade respirator första tiden.

- Men vi var inte oroliga, hade nog aldrig någon tanke på att det kunde gå dåligt, förklarar Sandra och visar de första bilderna.

De var kvar på sjukhuset nästan till datumet då trillingarna var beräknade. Ett kollage med bilder och en pytteliten prematurtröja är inramade på väggen i vardagsrummet.

Snart är det dags att laga middag och barnen får digestivekex för att hålla humöret uppe. Alice klättrar på mamma som jonglerar henne vant. Tobias konstaterar att det är fullt upp med tre.

Sandra kan tycka att mycket är praktiskt med att ha barn i samma ålder.  Allt kan anpassas och alla kan göra samma saker.

 

Sandras blogg: http://heltvanligmorsa.blogspot.se

Senast uppdaterad: 31 maj 2012

Dela

Alice, Thea och Jenny = trillingar

Bild: Malin Grönborg

Visst är det fullt upp med tre, medger Tobias Hansson och Sandra Lindahl. - Men vi vet inget annat. De har alltid sovit bra och de har mycket glädje av varandra.

Bild: Malin Grönborg

På tal om tre

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!