Spira

Nybörjare kan pröva ikonmålning

I över 30 år har de målat ikoner i Umeå. Till årets höstkurs finns ett par platser kvar även för nybörjare.
– Man måste börja någon gång, konstaterar Margareta Redestig, en av Umeås trognaste ikonmålare.

Sedan 1980-talet har ikonmålare i Umeå regelbundet samlats till kurser med fader Johannes, biskop i ortodoxa kyrkan i Stockholm. Även om han inte längre håller i kurserna fortsätter ikonmålandet. Fyra dagar i mitten av november samlas tio personer för att måla ikoner under ledning av Gabriel Jara Briones från Stockholm.

En av de trogna ikonmålarna är Margareta Redestig som hoppas att några nya ikonmålare ska söka sig till kursen. Margareta har bland annat målat ikonen som Västerslättskyrkan invigde vid sitt 35-årsjubileum.

Kursen hålls dagtid den 18-21 november i Katolska kyrkan. För mer information: Margareta Redestig 090-14 42 04

Dela

Ikonmålning

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!