Spira

"Jag kanske blir en bättre människa"

Han älskar att åka slalom, så valet var självklart när det blev dags för konfirmationsläsning. 15-åringe Ludvig Åström läser ett alternativ med en sportlovsvecka i Hemavan.

Ludvig tränar slalom fem dagar i veckan och går på gym fyra gånger. Han har åkt skidor sedan han var liten och »säkert gått mer i pjäxor än i vanliga skor«. Därför var det viktigt att konfirmationsläsningen fungerade med alla träningar och tävlingar.

- Det har gått jättebra att kombinera och det känns skönt, säger han. Sedan var det roligt när vi var på läger i Hemavan på sportlovet!

Ludvig ville dels konfirmera sig för att få nya vänner, dels för att lära sig mer om kristendomen. Han tycker att det är intressant och gillar berättelserna i Bibeln.

- Jag trodde vi skulle läsa mycket mer i Bibeln och prata mer om Gud, berättar han. Det har handlat mer om att skaffa sig en egen uppfattning och reflektera, och det har också varit bra.

Flera av träffarna har berört etiska värderingar och konfirmanderna har fått fundera kring vad de tycker är rätt eller fel. De har också fått skriva ihop viktiga lagar och regler i ett eget samhälle.

- Jag tror att jag kanske blir en bättre människa av att tänka på de här frågorna, säger Ludvig som inte är särskilt nervös inför den stundande konfirmationen den 26 maj i Backens kyrka. Nä, jag är nog en väldigt avslappnad person som inte oroar mig i onödan.

 

Senast uppdaterad: 23 maj 2013

Dela

Ludvig Åström kombinerade sitt stora intresse för skidåkning med konfirmationsläsning.

Bild: David Bergquist

Tema: Minnen för livet

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!