Spira

Ett ödmjukt försök att göra världen lite gladare, berättar umebon som skriver saker på lappar som hen själv är glad över. Bild: Spiras redaktion

Lappar gör livet gladare

– Det är en väldigt viktig sak att försöka göra livet trevligare för varandra.
Det säger gatukonstnären som sprider positiva budskap på laminerade lappar och med färgglada stickningar. Bilden på Spiras baksida är från Östra kyrkogatan.

I förra Spira uppmärksammades en uppmuntrande lapp på en motorvärmarstolpe med texten Har du märkt hur fin världen är idag? Sedan dess har läsare upptäckt fler lappar i Umeåtrakten, bland annat vid Grössjön och på Umedalen. Gatukonstnären själv vill dock vara anonym.

- Det är ett ödmjukt försök att göra världen lite gladare, berättar umebon som skriver saker som hen själv är glad över på lapparna.

- Vi glömmer ibland hur fint Umeå är, kanske kan lapparna göra att någon ser stan med nya ögon.

De laminerade lapparna började vår anonyme glädjespridare knyta fast för ett år sedan som en utveckling av sitt engagemang i streetknitting, eller stickgraffiti.

- Jag älskar ju att sticka saker och sätta upp här och där.

Favoriterna är en knallrosa stickning på en lyktstolpe, ett djungelträd i centrala Umeå och ett träd med fjällrävar i Gammliaskogen. Även i Västerbottensfjällen har skoterstolpar prytts med färgglada stickningar. 

Senast uppdaterad: 23 maj 2013

Dela

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!