Spira

Vad ska jag göra i höst?

Sugen på att testa något nytt i höst? I Svenska kyrkan finns något som passar de flesta. I september är det terminsstart för många spännande aktiviteter.

Studerande Sofie

ar1304b_aktivHögpresterande Sofie har lite pengar, men mycket att göra. Hon satsar på bra betyg och tränar så mycket hon hinner. Då och då dyker funderingarna om meningen med livet upp.

> Prata med andra unga om stora frågor i gruppen Livsresan. Se gratis film i Synpunkten i Mariakyrkan eller i filmklubben på Teg. Börja morgonen med meditation i Backens kyrka.

 

 

Nyinflyttade Nils

ar1304c_aktivNils är nybliven änkling och har precis flyttat till Umeå. Han vill träffa nya vänner och pröva något nytt.

> Besök Vänskapskaféet på Böleäng en torsdag i månaden. Promenera i grupp på Backen eller från Mariakyrkan. Ät Knytmiddag i Ersbodakyrkan och gå med i Carlskyrkans fixargrupp och hjälp andra att hänga upp gardiner eller byta glödlampor!

 

 

Pappaledige Pär

ar1304d_aktivPär är föräldraledig med två barn i en liten lägenhet. På dagarna umgås han gärna med andra barn och vuxna. Samtidigt längtar han ibland efter tystnad och att få prata till punkt.

> Fika gott och allergivänligt på Bebiskaféet i Tegs eller Babykafé i Backens kyrka, där det dessutom är sångstund med barnen. Åk på en retreathelg i Tavelsjö eller delta i en feministteologisk samtalsgrupp på Ålidhem.

 

Alla höstens grupper hittar du på Svenska kyrkan i Umeås webbplats.

Senast uppdaterad: 4 september 2013

Dela

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!