Spira

Vardagstankar: "Tanken på nystart förför"

"Det är 2013 och någonting måste förändras" konstaterar Susanne Dahl och får fler förslag på vad än hon önskat.

Kategorier: Vardagstankar 

Det är 2013 och någonting måste förändras! I kön till kassan passerar jag tidningsstället och får flera förslag på vad: 50 enkla sätt att förnya ditt hem.  Träningen som verkligen fungerar. 7 snabba och nyttiga recept för en godare vardag.

Jag blir lätt förförd av tanken på att få börja om - att göra en nystart. This is the new me! Och så lätt att bli besviken. Att en ny tid inte magiskt bryter in samma stund som vi byter blad i almanackan.

Jag vill gärna tro att något gott väntar oss 2013 - inte enbart i det lilla livet - utan också för vår värld. Jag vill tro att goda tider väntar även om ekonomiska kalkyler och tillväxtrapporter säger det motsatta. För jag tror att något stort är på gång… ett slags uppvaknande. En världsomspännande rörelse mot en mer hållbar och rättvis värld. Jag tror och i samma stund tvivlar jag. Det känns som om vi har en lång väg kvar att gå.

En klok kvinna, Amma Matrona, en av de gamla ökenmödrarna lär ha sagt: »Oavsett vart vi går bär vi alltid oss själva med oss.«

Det är en ganska krass och samtidigt befriande beskrivning. För de flesta av oss är en total make over ingenting som går att applicera på livet. Vi bär alla med oss vår kappsäck.

Den uppgraderade, lättare versionen går inte bara att ladda ner, att fixa till i 10 snabba steg.  Nej, förändring är inte alltid en enkel väg att gå. Den bön som kallas för Sinnesrobönen har blivit allt viktigare i mitt liv. Kanske för att jag har upptäckt att de enkla raderna håller oavsett om jag känner mig uppgiven, peppad, trött eller inspirerad.

»Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.«

Senast uppdaterad: 7 februari 2013

Dela

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!