Spira

En nyvigd diakon till Umeå

Sju nya präster och tre diakoner vigdes till tjänst söndag den 8 juni. En av dem är Carin Nygren som börjar arbeta som diakon i Umeå stadsförsamling.

Söndag den 8 juni vigdes Carin Nygren till diakon i Luleå domkyrka. Dagen därpå är hon på plats på sin nya arbetsplats, Umeå stadsförsamling.

- Jag ser framemot möten och samtal med människor på olika sätt, säger Carin Nygren. Jag tycker om att ta del av andras funderingar och tankar.

Carin är specialpedagog och arbetade senast på Strömbäcks folkhögskola. Till Umeå flyttade hon och maken Lars-Martin 2010 från Arvidsjaur. Tidigare har hon arbetat med elever i behov av särskilt stöd, mest läs- och skrivsvårigheter, men även med flyktingar med svenska som andraspråk.

- Arbete med integration ligger mig särskilt varmt om hjärtat, säger hon.

Vigningsmässan hölls i Luleå domkyrka och leddes av biskop Hans Stiglund. I sitt vigningstal talade Hans Stiglund om törsten och att den helige Anden låter oss känna törst.

- Ni har hört kallelsen, att låta hela ert liv vara ett liv tillsammans med Gud. Idag ska ni vigas till att stå i Guds tjänst och ni kommer att finnas där för att vittna om en älskande Gud, en omsorgsfull Gud och en Gud som längtar efter en relation till varje människa, säger Hans Stiglund.

ny1406b_diakon

Präst- och diakonvigning söndag den 8 juni 2014: Timothy de Bernardi, Kristina Wallbing, Anna Saxin, Carin Nygren, Henrik Näslund, Hans Stiglund, Lukas Lundman, Petter Lundström, Anna Nilsson, Erika Forsvall och Björn Häggmark. Foto: Emma Larsson/Luleå stift

Dela

Carin Nygren, som är ny diakon i Umeå stadsförsamling, bär Frälsarkransen med den gröna pärlan - diakonins, växandets och hoppets färg.

Bild: Ulrika Ljungblahd

Nya präster och diakoner juni 2014

Nya diakoner

Carin Nygren, Umeå pastorat
Anna Saxin, Nordmalings församling
Kristina Wallbing, Gällivare-Malmbergets pastorat

Nya präster

Erika Forsvall, Vindelns församling
Björn Häggmark, Kalix pastorat
Lukas Lundman, Sorsele och Malå församlingar
Petter Lundström, Vännäs-Bjurholms pastorat
Anna Nilsson, Bodens pastorat

Nya präster för tjänst inom EFS

Timothy de Bernardi, Bureå EFS-krets
Henrik Näslund, prästtjänst inom EFS

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!