Spira

Hur är du engagerad?

250 internationellt engagerade personer från Norr- och Västerbotten samlades till konferens i Tegs kyrka i februari. Spira frågade några ideella hur och varför de engagerar sig i Svenska kyrkans internationella arbete.

Astrid Isacson, kyrkvärd och ombud för internationella arbetet

ar1402b_int_astrid- Arbetet betyder så mycket, exempelvis kommer människor som annars inte går i kyrkan till Svenska kyrkan i utlandet. En sådan här konferens inspirerar mig att fortsätta. Jag kommer bland annat att samla in pengar under fastekampanjen.

 

 

 

ar1402c_nicoleNicole Suty, volontär på konferensen

- Jag är jägmästare och intresserad av det jordnära. Jag skulle gärna åka ut som volontär och kombinera det med mitt jobb att inventera  och följa klimatförändringar. Jag besöker ofta gudstjänster när jag reser och känner mig alltid hemma fastän liturgin är annorlunda.

 

 

 

ar1402d_rebeccaRebecca Hellgren, hemma efter fyra månader i Liberia

- Jag har upptäckt att Svenska kyrkan arbetar väldigt mycket med lokala kyrkor på plats. Och det är inte bara församlingsverksamhet utan även skolor och ett välrenommerat arbete med »trauma healing«. Tillbaka i Sverige kommer jag och min man Samuel att åka runt och berätta om Liberia.

Senast uppdaterad: 10 april 2014

Dela

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!