Spira

Madelene Edlunds självporträtt i fotosviten Integritet I-V, med fem porträtt. Bild: Madelene Edlund

Mitt hållbara jag

– Bara om jag värnar om mig själv, kan jag värna om andra.
Det säger Madelene Edlund, som tagit självporträtt med delvis dolda delar som sitt bidrag till fotoprojektet Motiv för hållbarhet.

Självporträtten där en gammal virkad spets döljer delar av Madelene Edlund ingår i fotoutställningen Motiv för hållbarhet. Hennes utgångspunkt var insikten att en människa som talar om hållbarhet själv måste vara hållbar.

- Och jag måste börja med mig själv, säger Madelene Edlund som tidigt fastnade för ordet integritet. Vi måste värna om oss själva, det är det ingen annan som kan göra. Jag har rätten att behålla delar av mig själv för mig själv. Jag kan inte visa allt eller dela allt.

Utställningen är slutklämmen på en studiecirkel som arbetat med fotografering och hållbarhet ur en mängd aspekter sedan i februari.

- Det har varit fantastiskt med ett forum att diskutera bilder. Det gör man inte i vilket fikarum som helst. Dessutom gillar jag ju utmaningen att tänka kring ett tema.

I utställningen ingår bilder av ytterligare sju fotografer som fångat hållbarhet i bland annat ett radhusområde, en biodling och bland kvinnliga företagare i Ghana. Fotografierna kommer att visas i Väven nästa år samt i Ålidhemskyrkan, Mariakyrkan och på ett par restauranger.

Datum finns på: www.svenskakyrkan.se/umea/motiv-for-hallbarhet

Senast uppdaterad: 9 november 2017

Dela

Mitt hållbara jag

Bild: Madelene Edlund

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!