Spira

Eva Löfgren och Torborg Larsson är statister i Backen kyrkans julspel för tionde året. Bild: David Dahlberg

Flyttar till torget i Jerusalem varje påsk

I tio år har de suttit i Jerusalem och ropat ut sina varor till försäljning. Eva Löfgren och Torborg Larsson är volontärer i Umeå landsförsamlings påskvandringar för grundskolans andraklassare.

Kategorier: Eldsjälen 

När Eva Löfgren och Torborg Larsson fick frågan om att vara med i påskdramat i Backens kyrka tvekade de inte ett ögonblick.

- Det hördes som spännande, så vi hoppade på det direkt, säger Eva Löfgren som tillsammans med väninnan Torborg är statister i pjäsens torgmiljö.

Deras roll är att antingen ropa ut olika varor som tyger, smycken och frukter till försäljning eller agera kunder eller tiggare.

- Första året vågade vi nog inte ropa eller göra så mycket annat väsen av oss, erkänner Torborg. Vi har blivit modigare vartefter.

Nu kommer replikerna av sig själv och efter tio år tycker de fortfarande om att förmedla påskens budskap till barnen.

Förra året ställdes påskdramat in, eftersom församlingen ville byta årskull, från första till andra klass, på barnen som ser föreställningen.

- Det kändes väldigt tomt. Vi får ut så mycket själva av att möta barnen och deras reaktioner, säger Torborg och tillägger:

- Vi har nästan alltid en tiggare med på torget. Undrar om barnen kommer att reagera annorlunda nu med alla romer som finns i Umeå?

Senast uppdaterad: 26 mars 2015

Dela

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!