Spira

I min drömvärld hinner jag allt

"I min verklighetsflykt är alla färger lite starkare, solen skiner alltid extra mycket och jag är en perfekt version av mig själv." Det skriver Mia Jägare i sin krönika om att börja om.

Kategorier: Krönika 

Det är så många gånger som jag har längtat mig någon annanstans. Som när jag har suttit i mörkret med ett barn som inte vill sova, och längtat efter vimmel och vuxensamtal. Eller när jag har suttit på en middag med vuxna som bara pratat strunt, och längtat hem till barnen. Att längta efter något är högst mänskligt eftersom drömmen för oss bort från nuet och i längtan finns idén om ett bättre liv. För mig har drömmandet dock periodvis blivit en verklighetsflykt. Ett sätt att fly den trista vardagen av sammalika och tristess.

I min verklighetsflykt är alla färger lite starkare, solen skiner alltid extra mycket och jag är en perfekt version av mig själv. I min drömvärld hinner jag allt, är aldrig trött och inget är svårt. Men det är inte där i drömmen som mitt liv utspelar sig, det är här och nu och risken är att jag missar livet genom att drömma om ett liv som inte finns.

Redan innan jag kallade mig kristen läste jag ur Predikaren och fann en sanning och en ro i orden: Allt har sin tid, det finns en tid för allt som sker under himlen.

Det finns en tid för allt, men hur gör man när allt rasar? När en relation tar slut, kroppen går sönder eller livet inte är som man vill? Då tror jag att det är viktigare än någonsin att vara i nuet. Vi kan inte påverka det som har varit eller det som ska komma utan livet utspelar sig här och nu i tårar, skratt, sorg och förändring. Sen, när tiden är mogen, kan livet ta en ny vändning, få en nystart, en omstart.

För ett år sedan började jag på nytt, tog ett steg och vågade bli sambo. I dag kan jag ärligt säga att en kris inte är slutet utan början på ett nytt liv, ett liv som jag inte visste fanns men som jag är så tacksam för.

Mia jägare

Församlingspedagog på Ålidhem och Tomtebo

Senast uppdaterad: 16 mars 2015

Dela

Mia Jägare, församlingspedagog Ålidhems församling.

Bild: Lina Eriksson

Tema: Börja om

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!