Spira

Bild: David Dahlberg

Roger Falk: Vad är viktigt på riktigt?

"Jag måste ta hand om mig själv för att kunna hjälpa andra." Det säger Roger Falk, som är vice ordförande i IOGT Medmänniska Bakfickan
och försäljare av tidningen Vasaplan.

Kategorier: Viktigt på riktigt 

"Jag har sett människor i min närhet gå bort för tidigt i både cancer och missbruk av olika slag, så för mig har hälsan blivit allt viktigare. Jag måste ta hand om mig själv för att kunna hjälpa andra. Förr var jag mycket av en sökare, men numera är jag tillfreds med mitt liv, min tillvaro och mig själv.

Jag tycker om mötena med alla jag träffar på Bakfickan och när jag är ute och säljer vår tidning, Vasaplan. Det ger mig kraft och jag känner att det har betydelse när det gäller att göra folk medvetna om dem som har en tuffare tillvaro. Det händer att någon vill prata och få råd om någon som de oroar sig för.

I grunden är jag nog en mycket social person, men jag måste också få söka upp ensamheten ibland. Stillheten och lugnet när jag sitter vid havet en tidig sommarmorgon eller i en tom gammal kyrka ger mig energi. När jag reser, som jag älskar, gör jag det gärna på egen hand för att upptäcka att jag kan förlita mig på mig själv i många situationer. Sedan finns det naturligtvis tillfällen när jag inte räcker till, när jag hamnar i tanketräsket och inte kan ta mig ur det. Då behövs det någon att prata med och kanske får jag ett svar som hjälper mig att se det hela från ett annat håll. "Var det så enkelt?"

Senast uppdaterad: 26 mars 2015

Dela

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!