Spira

Testa att avstå något i 40 dagar

I en tid när det mesta alltid finns tillgängligt kan fastan vara en övning i att avstå, vänta och välja.

Kategorier: Andlig friskvård 

Varför inte haka på årets kristna fasta som börjar onsdag den 18 februari och pågår ända fram till påsk? Från början handlade fastan mest om att avstå från mat, men numera är det vanligt att avstå lite allt möjligt som det lätt blir för mycket av - tv-tittande, kött, alkohol, sötsaker eller kanske instagram.

 

Köpfasta!

Bestäm dig för att bara köpa det nödvändigaste under en månad.  Förutom att slippa stressen i shoppingcentret kanske du till och med sparar en slant som du kan skänka till något vettigt ändamål.

 

Köttfasta!

Avstå kött under veckodagarna kommande veckor. Eller åtminstone på måndagar! Det kan löna sig för hälsa, plånbok och miljö. Umekocken Susanne Jonsson tipsar om många goda vegetariska rätter på bloggen "Susannes skafferi".

 

Uppdateringsfasta!

Måste du kolla facebookflödet eller favoritbloggaren varje timme? Bestäm dig för att bara uppdatera en gång om dagen, precis som du kollar vanliga postlådan.

 

Effektivitetsfasta!

Pratar du i telefon samtidigt som du lagar mat samtidigt som du hjälper barnen med läxan? Skippa effektivitetskraven och gör en sak i taget.

 

Sötsaksfasta!

Lördag hela veckan? Varför inte testa barnens modell med lördagsgodis och koncentrera sötsakerna till en enda dag. Tandtrollen lär knappast tacka dig, men det kan det vara värt.

Senast uppdaterad: 16 mars 2015

Dela

Bild: Anna Karlsson

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!