Spira

David Karlström, Izabella Stockhaus, Kristina Persson, Inez Morén och Alicia Stockhaus pysslade med sina föräldrar. Bild: Ulrika Ljungblahd

”Gud, vad det här blev fint!”

Skapande och småprat för stora och små. På tisdagskvällar är det enkelt att pyssla tillsammans på Tomtebo.

Kategorier: Spira besöker 

- Wow! Det är klistermärken-hjärtan på tejp, konstaterar snart 4-årige Axel Morén förundrat och ger sig i kast med kvällens pyssel att göra kort. Han är här med sin mamma och syster.

- Vi kommer varje vecka om vi inte är sjuka, säger systern Inez, gör en sista maska på sin tvåfärgade virkning och utbrister:

- Gud, vad det här blev fint!

Varje tisdagskväll samlas barn och vuxna i kyrkhörnan på Tomtebo för att skapa. Den som vill tar med projekt hemifrån, som scrapbooking eller virkade figurer. Varje vecka har ledaren Charlotta Karlström också ett förslag på skapande som kransbindning, ljusdekoration eller pärlplattor.

- Eller så kan man bara komma hit och vara, tillägger Monika Morén och klipper ut hjärtan ur ett färgglatt papper.

Barnen har lämnat pysselbordet till förmån för innebandy i korridoren, men kommer springande igen när det är fikadags. Efter semlor och ordleken "Kejsaren av Kina tycker inte om te" är det dags för några att gå hem. Andra fortsätter småprata vid borden där färgpennor och limstift står kvar.

- I vår ska vi sätta frön och göra egna blomkrukor av tidningspapper, berättar Charlotta. Det är kul med återbruk och jag tycker att det ska vara både billigt och hållbart att pyssla.

Senast uppdaterad: 7 september 2016

Dela

Skapande hörna

Var? Kyrkhörnan i Sjöfruskolan, Tomtebo

När? Tisdagar kl 18-20

Hur? Vuxna och barn pysslar och handarbetar. Ta med egna projekt eller utgå från kvällens tips. Fika och lekrum.

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!