Spira

"Är du skäggavundsjuk?"

Josefin Löfgren, är vd för Frans-Oskars i Umeå, som tillverkar en ekologisk skäggolja.

Hur är det att vara kvinna i den mansdominerade skäggbranschen?

- Många privatkunder blir förvånade och tycker att det är fränt. Folk som arbetat länge i branschen är mycket mer skeptiska, "här kommer det en liten tjej som tror att hon kan allt." Men när jag pratat med dem och berättat om det jag kan är det nästan en fördel. Som tjej från Norrland sticker jag ut och blir intressant.

Varför är det så inne med skägg?

- Det är nog som med alla trender, de kommer och går. Först var trenden rakat, och sedan kom motsatsen och en önskan om att få vara lite mer som man är. Jag tror också att många killar tycker det är mysigt att få hålla på med skägget och gå till en barberare, lite som kvinnor kan ta hand om sina naglar.

Hur hamnade du i skäggbranschen?

- Min sambo hade odlat skägg och började läsa på hur man vårdar skägget på bästa sätt. Till slut satt vi där tillsammans och blandade oljor och doftsatte för att få till en bra skäggolja åt honom. Slut-
resultatet blev en idé om att göra produkter åt män som kliver bort från hela machostilen. Vi börjar med skäggbranschen!

Kan du drabbas av skäggavund?

- Haha! Visst är det fint med skägg, men nej, jag är inte avundsjuk. Det är det kreativa arbetet runt omkring skäggen jag tycker är roligt. Själv använder jag oljan i håret.

Senast uppdaterad: 8 september 2016

Dela

Josefin Löfgren är vd för Frans-Oskars som säljer skäggolja.

Tema: Skägg

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!