Spira

"Mitt jobb som journalist är viktigt för mig. Det är en del av min identitet." Det säger Elin Turborn, journalist på VK. Bild: Lina Eriksson

Elin Turborn: Viktigt på riktigt

"Just nu är jag jättefrustrerad över världens tillstånd! Vi måste hitta tillbaka till våra grundvärderingar om alla människors lika värde." säger Elin Turborn, journalist på VK.

Kategorier: Viktigt på riktigt 

"Mitt jobb som journalist är viktigt för mig. Det är en del av min identitet. Jag har alltid varit nyfiken och tyckt om att skriva. Redan som liten visste jag vad jag ville bli, men det var först efter mitt andra barn som jag gjorde verklighet av det. Jag var nöjd med mitt jobb, men det var inte rätt. Nu är jag där jag ska vara och det är så roligt!

Jag jobbar mycket med långsiktigt grävande och gillar att luska och leka lite detektiv, men jag tycker om att göra snabba reportage också. Det är kul att inte alltid veta vad som händer när jag kommer till arbetet.

Det svåra är när det handlar om sådant som är tufft för människor, särskilt om det är barn inblandade. För även om jobbet är viktigt för mig så är familjen och barnen viktigare - mår mina söner bra så mår jag bra.

Förutom att allt är bra med familj och vänner är det som händer i världen också viktigt för mig. Just nu är jag jättefrustrerad över världens tillstånd! Vi måste hitta tillbaka till våra grundvärderingar om alla människors lika värde. Det känns som att vi har tappat bort det vi alla tyckte för inte alls så länge sedan. Det handlar om människor och inte partipolitik och mänskligheten är sådan att vi ska hjälpa varandra! Det goda är större, ondska kan aldrig mötas med mer ondska och jag vill tro att alla är goda - i grunden."

Senast uppdaterad: 7 september 2016

Dela

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!