Spira

- Jag känner mig behövd och att jag gör något viktigt, säger Malin Lindström, ideell i Ålidhemskyrkans Fairtrade-arbete. Bild: Lina Eriksson

Håller håller Ålidhemkyrkans rättvisebutik öppen

- Det här är mitt lilla bidrag för att hjälpa andra.
Det säger Malin Lindström som är engagerad i Ålidhemskyrkans Rättvisebutik.

Kategorier: Eldsjälen 

I ett av rummen i Ålidhemskyrkans lokaler ligger den lilla butiken inbyggd i ett hörn. På församlingens onsdagsmiddagar läggs varorna ut på några bord för att bättre komma till sin rätt. Malin Lindström ansvarar för många av uppgifterna som rör butiken och hon ser rättvisearbetet, Fairtrade, som viktigt.

- Det kan verka vara en väldigt liten sak att jag sitter här en kväll i veckan och kanske bara får sålt en chokladkaka, men det är mitt sätt att ge samhället något, säger hon.

Hon förklarar att rättvisesymbolen betyder att människor i andra länder får rättvisa löner, bra arbetsvillkor och att det inte är barn som gjort jobbet. I början kunde Malin inte något om Fairtrade.

- Det kändes dumt för tänk om jag skulle få någon fråga, säger hon. Så fick jag gå en kurs och bli ambassadör för organisationen och det var viktigt.

Hon fick lära sig om bananplantager där arbetarna blir sjuka och också dör på grund av de besprutningsmedel som används för att frukterna ska mogna fortare.

- Rosor, bomull, te, kaffe och choklad är andra varor som vi skulle kunna betala lite mer för och därmed ge andra människor ett drägligare liv.

Senast uppdaterad: 7 september 2016

Dela

Fairtrade

En certifiering med kriterier för ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling länder med utbredd fattigdom.

Läs mer på Fairtrades webbplats.

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!