Spira

Här kan du äta med andra

Vill du också träffa nya människor över en bit mat eller en fika? I Umeå finns flera sådana träffpunkter.

Vän i Umeå

Vän i Umeå ordnar gemensamma fikaträffar som är öppna för alla, oavsett om man har blivit matchad med en ˝vän˝ eller inte. Hossein Hkimi och hans fru Zohra Salem kommer ofta på vänskapskaféerna.

- Det är jättetrevligt! Och fika är bra, när man sitter bredvid varann måste man prata. Det går alltid med kroppsspråket. Alla är välkomna, säger Hossein, som bott i Umeå i tio år.

- Min fru har bott här i 2,5 år och är ganska blyg, men hon känner sig bekväm att prata med svenskar på Vän i Umeå. Det är en jättebra grupp, vi ser dem som riktiga vänner!

I vår har Vän i Umeå kafé varannan söndag kl 14-16. Fikat är gratis och den som vill tar med något fikabröd till det gemensamma bordet.

20 mars, 17 april och 15 maj på Ålidhems bibliotek. 3 april och 1 maj i lokalen Arken, Ersboda.

Läs mer: www.vaniumea.se

 

Världens café

Världens café i Carlskyrkan är en mötesplats för alla nationaliteter några gånger per termin.

Torsdag den 26 maj kl 18.30 är det fika. (20 kronor). Lördag den 23 april är det middag (anmälan till sara.p.sandstrom@svenskakyrkan.se senast den 22/4).

 

Tacotorsdag och trivsellunch

I flera kyrkor, som Umeå stads kyrka, Ersbodakyrkan och Mariakyrkan, serveras regelbundet soppa till lunch. Ofta kombineras det med något slags program som en föreläsning eller musikuppträdande.

Även kvällstid finns möjlighet att äta mat med andra, som varje onsdag i Ålidhemskyrkan, klimatsmarta vardagsmiddagar i Tegskyrkan och nystartade Tacotorsdag i Västerslättskyrkan med premiär den 7 april.

- Vi vill inbjuda Västerslätts- och Rödängsborna till en måltidsgemenskap. I stället för att alla ska sitta innanför sina egna fyra väggar kan vi träffas på ett ställe och uppleva glädjen i att dela en måltid, säger Ulrika Mottmann, som inspirerats till menyn av Tacotorsdagarna i församlingsgården öst på stan.

Till vissa middagar krävs anmälan ett par dagar i förväg. Se Svenska kyrkans webbplats.

Senast uppdaterad: 7 september 2016

Dela

Tema: Måltiden

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!