Spira

Hallå där Staffan Nygårdh

Både fest och sorg ryms i Ålidhemskyrkan. Och så ska det fortsätta, säger Staffan Nygårdh, ny församlingsledare från den 1 oktober.

Hur känns det att vara ny ledare på Ålidhem?

- Roligt och spännande! Jag känner ju församlingen ganska bra efter sju år som präst. Här finns mycket värme, öppenhet och kreativitet, som jag vill fortsätta ta vara på och fördjupa.

Vad kännetecknar församlingen?

- Vi är duktiga på att bejaka hela livet - här finns plats för såväl fest och glädje som allvar och sorg. Kyrkan ska vara en mötesplats där vi kan öva oss i tro och tillit till att Gud är här och delar våra liv.

Vilka utmaningar står ni inför?

- Bostadsområdena Tomtebo och Tavleliden växer kraftigt. Hur kan vi som kyrka bidra till att möta de behov som finns där?

Vilka är dina andliga förebilder?

- Magnus Malm är en profetröst som avslöjar både samhälle och kyrka med god insikt. Moder Teresa för hennes val att leva bland de fattigaste i Indien och fredspristagaren Malala som visar mod att lyfta kvinnors rätt i ett mansdominerat samhälle. Per Harling och Tomas Sjödin är duktiga på att hitta ett nutida vardagsspråk.

Vad gör du helst när du är ledig?

- Läser en lagom spännande deckare eller en historisk roman. Jag är också sportintresserad, även om det nu mest handlar om att titta på sport.

Staffan Nygårdh efterträder Lisa Tegby som slutar efter elva år som kyrkoherde/församlingsledare.

Dela

Staffan Nygårdh blir ny församlingsledare i Ålidhems församling.

Bild: Lina Eriksson

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!