Spira

Nr 6 2016

Tema: Önskelista

Samma traditioner som i Syrien
Vad gör jag med Trump-ångest?
När decemberlönen inte räcker


Innehåll

Inledare: "Aldrig har en t-shirt känts så futtig"

Häromveckan blev min familj bjuden på födelsedagskalas. "Tack, vi kommer gärna!" sms:ade jag tillbaka och lade till: "Vad önskar du dig?"

Dilemmat: "Vad gör jag med min Trump-ångest?"

"Efter presidentvalet i USA vill jag bara dra täcket över huvudet. Hur ska jag nu orka engagera mig i klimatfrågan och mänskliga rättigheter?"

 

Syrien eller Sverige – julen är sig lik

Julgran och pynt, fest och kyrkobesök. När Mirna Nasri firar jul med sin familj i Sverige är mycket sig likt från firandet i Aleppo. Hennes julönskningar handlar också om Syrien.

 

Inte fel att önska fast plånboken är tom

Vad gör man med barnens önskelistor i december när pengarna inte räcker en vanlig månad? Vi pratar med Elin Johansson, författare till boken "Veckan före barnbidraget".

 

Klär granen med loppisfynd som glittrar

Två hela dagar tar det för Daniel Grankvist att klä sin julgran, och lika lång tid att plocka ner alltihop. Men det är det värt.

Krönika: "Det lilla barnet som ger hopp"

"De har ingen bostad i Umeå, känner inga människor här och har inte råd att bo på hotell." Therese Hamrén, pedagog Ersbodakyrkan, delar en välkänd berättelse.

 

Samtal, skratt och tårar när Katarina besöker häktet

Under flera år har Katarina Sundbaum besökt de som sitter häktade, misstänkta för brott. "Jag nonchalerar inte det de kan ha gjort, men för mig handlar det om att möta människan."

 

After work – fast mitt på dagen

I Carlskyrkan inbjuds pensionärer en tisdag i månaden till After work med paltlunch och föredrag. I dag är temat stöd till anhöriga.

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!