Spira

Hans Stiglund, biskop i Norr- och Västerbotten. Bild: Ola Johansson

Viktigt på riktigt med biskop Hans

"Det behövs inga andliga resor eftersom Gud finns runt omkring oss i allt vi gör". Biskop Hans Stiglund berättar vad om är viktigt på riktigt för honom.

Kategorier: Viktigt på riktigt 

"Livet har två perspektiv när det är på riktigt, som jag ser det. Det ena är relationer. När jag har skalat bort allt brus och alla aktiviteter i jobb och fritid är det de som blir kvar. Till familjen, vänner och alla andra som jag möter. Vi är alltid beroende av andra, hur självständiga vi än är finns de som plogar gatorna och ser till att mitt hus har värme. Fast jag kanske aldrig träffar de människorna handlar det om en relation och vårt gemensamma beroende av varandra är att vara människa, tänker jag.

Som kristen har jag också en relation till Gud. Den började när jag var ung och upptäckte att Gud är en verklighet på riktigt. Jag träffade troende personer som påverkade mig genom att visa på Gud i sina liv.

Det andra perspektivet är min syn på livet, att försöka låta det komma till mig varje dag och lägga större värde vid det lilla och vardagliga. Ibland blir vårt liv bara allt vi måste hinna med och allt vi ska ha gjort. Det finns listor på 101 platser vi ska besöka innan vi dör och böcker vi ska ha läst. Jag tror det blir en kramp av allt vi ska bocka av. Som Tomas Sjödin skriver ˝Det är mycket vi inte måste˝.

Också som kristen kan jag tro att jag ska åstadkomma något särskilt, men det behövs inga andliga resor eftersom Gud finns runt omkring oss i allt vi gör."

Senast uppdaterad: 7 september 2016

Dela

Biskopen i Umeå

Biskop Hans Stiglund besöker Umeå på så kallad visitation den 18-21 april 2016.

Den 22 maj är han tillbaka och har en gudstjänst.

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!