Spira

Viktigt på riktigt med Lisa Lestander

"Jag är inte uppvuxen med folkmusik, men i mötet med den drabbades jag av melodier och texter." Det säger Lisa Lestander, en av deltagarna i sånggruppen Kraja.

Kategorier: Viktigt på riktigt 

Det är fascinerande att hitta sånger som skrevs för länge sedan och fortfarande känns aktuella och berör. Jag har alltid varit historieintresserad och de här visorna tar mig nära andra människor och hur de levde då. De påminner mig också om döden och om hur viktigt det är att använda tiden till det som har betydelse. Jag vill leva här och nu och inte skjuta upp saker eller tänka att livet börjar sedan. Därför blir jag på ett sätt lycklig av att bli påmind om döden. Det får mig att välja att leva som jag verkligen vill.

Musik är, och har alltid varit, viktigt för mig och jag inser att jag haft tur som får ägna mig åt det som har så stor plats i mitt liv. När jag musicerar med andra är det som att kommunicera utan direkta ord. Det är magiskt!

Eftersom jag behöver ha koll på så mycket i mitt jobb har jag ett stort behov av att röra på mig. Yoga har länge varit ett stort intresse men ibland vill jag också ta ut mig rent fysiskt. Jag tycker om att testa mina gränser och märka att jag klarar mer än jag tror. Det hänger nog också ihop med min längtan efter närvaro. Kroppen är alltid här och nu.

 

Senast uppdaterad: 15 december 2016

Dela

Lisa Lestander är musiker i bland annat folkmusikgruppen Kraja, som hon jobbat med i 15 år. Nyligen släppte de "Isen sjunger". Foto Aron Mattsson

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!