Spira

Magdalena Sundqvist slutar som verksamhetschef på Öppen gemenskap efter tio år. Bild: Lina Eriksson

Viktigt på riktigt med Magdalena Sundqvist

Magdalena Sundqvist var verksamhetschef för Öppen gemenskap 2006-2016. Nu är hon enhetschef på Migrationsverket.

Kategorier: Viktigt på riktigt 

"Det tror jag att vi reflekterar alldeles för lite kring. När min dotter var i åldern att hon hade svar på allt frågade jag henne vad som är meningen med livet. "Att ha kul!" svarade hon. Och visst är det viktigt att njuta av livet, att vara närvarande och inte bara låta det passera. Att uppskatta när solen skiner och pionen slagit ut i stället för att vänta på miljonvinsten eller längta till nästa helg.

Jag har länge levt, eller åtminstone försökt leva, efter Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem. Det kan vara stort och smått, som att hålla upp en dörr för någon eller komma ihåg vad människor jag möter heter eller vad vi pratade om sist vi sågs. Jag är ingen människa av stora ord eller handlingar, men jag tror att många små handlingar kan vara nog så värdefulla.

För mig är det också viktigt att utvecklas. Efter 16 år som vägingenjör ville jag arbeta mer med hjärta och började på Öppen gemenskap. Det jobbet har utvecklat mig jättemycket. Jag har haft fantastiska diskussioner med många olika slags människor. Det är också otroligt att vi under åren samlat in en miljon kronor via VIP-galan som egentligen var ett omöjligt projekt. Efter tio år där ser jag framemot att möta nya människor och sammanhang igen!"

Senast uppdaterad: 8 september 2016

Dela

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!