Spira

Skådespelaren Pia Johansson är uppvuxen i Umeå. Foto: Anders Roth Bild: A A

Viktigt på riktigt med Pia Johansson

"Jag pratar med Gud och mina skyddshelgon varje dag". Det berättar skådespelaren Pia Johansson som är uppvuxen i Umeå.

Kategorier: Viktigt på riktigt 

"Jag tycker att det är viktigt att unga människor blir sedda och får möjlighet att göra det de brinner för! Själv svarade jag "pilot" på frågan vad jag ville bli när jag blev stor. Då skrattade en lärare och kommenterade "Det heter flygvärdinna". Senare råkade jag höra en annan lärare säga att jag var bra på teater. Jag blev så förvånad över att jag bra på något! I Umeå på 60-och 70-talet var skådespelare inget riktigt yrke, men min mamma uppmuntrade alltid oss barn och sade att vi kunde bli vad vi ville.

I mitt yrke nu, som skådespelare, kan jag ju få chansen att spela pilot. Fast egentligen är jag ju inte mitt yrke, eller fackförbundsmedlem eller något annat än just jag - Pia.

Jag tror att det finns en plan för mitt liv och jag pratar med Gud och mina skyddshelgon Maria Magdalena, Franciskus och Heliga Birgitta varje dag. Eller snarare försöker jag lyssna. Jag tänker att det är viktigare än att prata. Först kommer alltid andra röster och stör, egots röster, med rädslor för det som varit och det som kommer, men som aldrig riktigt är i nuet. Vi behöver träna på att tysta dem och i stället lyssna till vårt hjärta och vad som får det att sjunga. Jag tror också att det är viktigt att låta våra böner handla mindre om vad vi vill ha och mer om hur vi kan vara till tjänst."

Senast uppdaterad: 7 september 2016

Dela

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!