Spira

Inför klimatmötet i Paris 2015 sprang Håkan Joëlson en sträcka i stafetten från Kiruna till Paris. Hör Håkans vädjan i filmen ”Plea in the night” på Youtube. Bild: Ruth Wieting

Håkan vill få med fler i kampen för ett hållbart samhälle

– Jag vet inte hur vi ska komma till det samhälle jag drömmer om, men tillsammans måste vi hitta dit, säger Håkan Joëlson. Han hoppas på det bästa och är beredd på det värsta i sitt engagemang för vår jord.

Kategorier: Eldsjälen 

Håkan Joëlson tycker att det industriella komplexet, finanspolitik och miljö hänger ihop.

- Vi kuvar och misshandlar varandra och naturen. Skapelseberättelsens ord att vi ska härska över skapelsen tar vi som intäkt för att dominera.

Håkan förundras över hur otroligt intrikat allt liv omkring oss är och ju mer han ser och
artikulerar detta, desto tacksammare blir han. Han tackar för alla människor av god vilja, som trots allt är långt fler än de som gör onda saker eller skaffar sig förmåner med hjälp av makt och pengar.

- Vi är i kris, men lever vidare som om vi bär skygglappar och inte ser det som händer långsamt, som att vissa öar i världshaven kommer försvinna med den globala uppvärmningen, säger han. Jag måste ändå tro att vi kan göra något. Ingenting måste vara som det är!

Enligt Håkan handlar det om omställningar i samhället, men också om personligt ansvar, att reflektera över konsekvenserna av våra dagliga vanor.

- Jorden är så fantastisk! Det nya samhället är så mycket bättre än det vi måste lämna!

Senast uppdaterad: 12 december 2017

Dela

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!