Spira

Hallå där Linnea Gustafsson

Skrev dagbok i grupp!

Vad är en dagbok för själen?

- Det är en grupp som träffats två timmar i veckan under hösten. Första halvtimmen har vi skrivit i varsin dagbok och tänkt tillbaka på de senaste dagarna utifrån rubrikerna: Något bra som jag gjort eller som hänt. Något jag är tacksam över. Något jag behöver hjälp med. Sedan pratar vi om det.

 

Hur hamnade du i den gruppen?

- Jag blev inbjuden via min socionompraktik. Det har verkligen varit lärorikt både på ett personligt och professionellt plan. Min självkännedom har blivit bättre. Jag har lärt mig skriva dagbok och blivit bättre på att lyssna. Jag har påmints om att alla människor har svårigheter och höjdpunkter, oavsett ålder och erfarenheter.

 

Är det något du rekommenderar?

- Ja, jag rekommenderar verkligen alla att gå i en sån grupp. Det är en jättehäftig process. Och även om gruppen hålls tillsammans med Svenska kyrkan behöver man inte själv vara troende. Kyrkan har mycket engagemang i gemenskap och samhörighet. De jobbar verkligen med såna här grejer.

Dela

Linnea Gustafsson. Skrev dagbok i grupp.

Bild: Privat -

Dagbok för själen

leds av Lotta Lepistö, diakon, och Gabriella Segerberg, sjuksköterska och psykoterapeut. Gruppen är ett samarbete mellan Svenska kyrkan och Kärngården. En ny grupp startar i höst.

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!