Spira

Inledare: Enkelt att svara på meningen med livet

En god vän till mig kan inte längre delta i samtalen kring ett middagsbord, knappt vid ett samtal mellan två personer över en kopp te.

Kategorier: Inledare 

Att min vän ofrivilligt begränsats genom sjukdom innebär inte att hon slutat samtala. Tvärtom. Hon delar sin verklighet, får nya insikter och stärker andra personer via twitter, bloggar och andra digitala kanaler.

Jag har ofta tänkt på henne under arbetet med vårt temanummer "Bordssamtal". För ett bordssamtal kräver förstås inte ett fysiskt bord. Det krävs bara något att samlas kring för att på riktigt se varandra, provtänka tillsammans och ge utrymme för livets stora frågor.

Det gjorde Martin Luther och Katharina von Bora i sitt hem i Wittenberg för typ 500 år sedan. Det gör familjen Kampha varje kväll vid middagsbordet på Ersboda. Med hjälp av frågor i en bok pratar små och stora på lika villkor. Enligt barnen är det oftast rätt lätta ämnen, som "vad är meningen med livet?". Svaret på just den frågan får du i reportaget.

I sommar-Spira möter du också Lena Maria Nilsson. För henne blev en släktförbannelse en ögonöppnare för vikten av den andliga hälsan.

Dessutom några tips för hur du laddar för Beach 2017 - utan vare sig dieter eller träningshets!

Senast uppdaterad: 12 december 2017

Dela

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!