Spira

Inledare: "Fantastisk men inte perfekt"

Som 7-åring hade jag och en kompis en klubb med medlemsavgift och egen flagga. Den hette VKFF, Vi kämpar för freden.

Kategorier: Inledare 

Vi sparade också pengar i en glasburk till en egen häst, så verklighetsförankringen var kanske inte helt hundra, men ändå... Jag minns upprördheten över orättvisor och övertygelsen att vi kunde göra skillnad.

Min klarsynthet och mitt mod har tyvärr mattats av, men det gör mig glad att många andra lyckats bevara sitt. Särskilt unga människor som enligt undersökningar oftare engagerar sig i klimatfrågor, jämställdhet och mänskliga rättigheter.

Inför kyrkovalet är det just de frågorna som intresserar ungdomarna som Spira träffar. "Kyrkan är fantastisk på många sätt, men inte perfekt" säger Vilma Vikström, som tycker det är viktigt att vara med och påverka.

Klarsynthet och mod önskar jag även alla de förtroendevalda som är beredda att engagera sig i Svenska kyrkan de kommande åren. Vilka personer som tar plats i kyrkofullmäktige och kyrkomöte avgör vi medlemmar i vallokalerna den 17 september, eller genom att förtidsrösta redan nu!

Vill du veta vad grupperna i Umeå tycker? Läs vår Snabbguide - 8 kandidater om 7 valfrågor eller kom på valhearing den 10 september i Tegs kyrka.

Senast uppdaterad: 12 december 2017

Dela

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!