Spira

Inledare: Sånger om ljus, Jesus och pepparkakor

En torsdag vid eftermiddagskaffet i november hörs plötsligt toner från både historien och framtiden. I aulan intill vårt fikarum har barnkören börjat öva sånger inför december.

Kategorier: Inledare 

I år är det ledmotivet till Karl-Bertil Jonssons julafton som väcker mina minnen av tidigare jular och samtidigt längtan till årets advent.

Ibland ojar jag mig över köphysterin - inte minst min egen - och undrar vad som skulle bli kvar om kommersen kring jul försvann. Och så inser jag - det bästa! Gamla ljusstakar och dukar som plockas ner från vinden, doften av kanel och kardemumma i en mjuk pepparkaka och inte minst all musik!

I december samsas sånger om pepparkakor och tomtenissar med texter om ljus och Jesus. Ett sammelsurium kan tyckas, men jag kommer att tänka på en klok pappa som berättade hur han varvade barnsagor med berättelser ur
barnens bibel.  Tids nog förstår de skillnaden mellan Jesus och Alfons Åberg, resonerade han.

I temat Julmusik försöker vi dela upp julsångerna i fem kategorier som tillsammans bildar den mosaik som julen är. Häng också med till Tavelsjö där kören övar efterlängtade julsånger.

Senast uppdaterad: 14 december 2017

Dela

Ulrika Ljungblahd, redaktör

Bild: Lina Eriksson

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!