Spira

”Luthers ungar det är vi, vår mor är Katharina”

Bästisarna Ester Löfgren och Malva Sagerfors är minsta gänget som övar inför musikalen Luthers ungar som uppförs i maj.

Kategorier: Eldsjälen 

De har haft friluftsdag så både Ester Löfgren och Malva Sagerfors är lätt rödkindade, pigga och sugna på varm choklad och smörgås. Medan tjejerna fikar berättar de om hur roligt det är att sjunga, fast de bara är två i sin kör.

- Vi kanske är en duo när vi är två, säger Ester.

- Eller en trio eftersom Jenny är med och spelar, föreslår Malva.

Varje torsdag träffas den lilla kören och övar med musiker Jenny Lindberg till musikalen Luthers ungar. Både Ester och Malva älskar att uppträda.

- Det är kul att stå på scen, säger Malva, och Ester fyller i med att det är roligt att få applåder. Då känner hon sig stolt och vet att hon gjort något bra.Visst kan det vara lite nervöst innan, men så fort de kommer igång känns det bättre och de tycker om sångerna till musikalen.

- Texterna är inte på engelska och det är bra, säger Ester och sätter sig på ryggstödet till soffan och sjunger med Malva om att de är Luthers ungar, att pappa är präst och vet hur man tar emot en gäst.

- Jag vet inte så mycket om Luther, men vi lärde oss i skolan att han översatte Bibeln från latin till andra språk, säger Malva.

Senast uppdaterad: 23 oktober 2018

Dela

Ester Löfgren och Malva Sagerfors övar sånger till musikalen "Luther ungar".

Bild: Lina Eriksson

Luthers ungar

Musikalen utspelar sig en vanlig dag i familjen Luthers liv. I Umeå framför drygt 100 barn musikalen den 5 maj kl 15.00 och 17.30 i Tegs kyrka. Förköp Biljettcentrum.

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!